Vi har testat att göra egen Ginger Beer genom ett ganska ordentligt recept som vi hittade på nätet – som bland annat innefattade jäst och 24-48 timmars jäsning. Tyvärr kan vi meddela att det smakade sk*t.  Vi kommer inte att länka till receptet, men om ni stöter på det – försök inte att göra det! Om ni inte gillar smaken av jäst.

Snabbrecept Ginger Beer

Om du har bråttom och behöver Ginger Beer samma dag, kan du följa det här snabba receptet! Vi har dock inte testat det ännu, så om du testar det får du gärna meddela hur resultatet blev! Vi misstänker att smaken kommer att vara lite klen!

  • Några ordentliga bitar färsk ingefära
  • 7 msk (rå)socker
  • 4 citroner
  • 1,5 liter mineralvatten (bubbelvatten alltså)
  • Utrustning: en sil, en tratt och gärna en mortel

Så här ska det gå till:

  1. Riv ingefäran med ett grovt rivjärn – du behöver inte skala den om du inte vill.
  2. Lägg den rivna ingefäran I en skål, och strö över socker.
  3. Skala citronerna och lägg skalen i skålen med ingefära och socker.
  4. Stöt ihop blandningen, gärna med en mortel, men annars med valfritt tillhygge. Behöver bara stötas ihop lite, ingen anledning att mosa det för mycket!
  5. Pressa citronerna, och häll juicen över resten av blandningen.
  6. Häll på mineralvattnet.
  7. Låt det stå och dra sig en stund. Smaka av och tillsätt socker eller citron, beroende på hur du vill ha din Ginger Beer.
  8. Sila av drickan så att du blir av med allt ”kött”
  9. Häll förslagsvis tillbaka din Ginger Beer i mineralvattenflaskan – så att du kan försluta den och bevara lite kolsyra.

 

Hur smakade det? Vi har ingen aning i dagsläget! Äckligt? Köp Ginger Beer istället!