A.H. Riise Caramel Cream Liqueur låter så otroligt gott på beskrivningen: Caramel Cream Liqueur with a Hint of Sea Salt & XO Rum. Och det är tydligt på flaskan och paketeringen att den är avsedd som en konkurrent till andra likörer – som kanske framförallt är Whisky-baserade.
Funkar det då? Ja, absolut! Som med de flesta gräddlikörer – om nu kategorin heter så – så är A.H. Riise Caramel Cream Liqueur mycket söt och lättsmält. Vi skulle säga att A.H. Riise Caramel Cream Liqueur gör sig som allra bäst när den är lite kyld – då den i rumstemperatur blir lite väl mycket godis.
Efter att vi hade öppnat A.H. Riise Caramel Cream Liqueur så gick den åt i väldig fart. Inte bara för att vi skulle prova den – utan också för att den tog över som avec väldigt snabbt. Bailey’s stod kvar i hörnet och blängde argt mot den nya favoriten.
Bra jobbat A.H. Riise – vi ser nu fram emot att prova A.H. Riise Rum Cream Liqueur – och se hur de två står mot varandra. (Utan Caramel alltså).