Lorena Vásquez – Master Blender för Ron Zapaca kommer på besök till Sverige! Och vi har fått den stora äran att få träffa henne nästa vecka!
Har ni några frågor om Zacapa som ni gärna vill ha svar på? Meddela oss innan måndag kväll, så försöker vi få in dem på frågestunden!
Lämna frågan här i meddelandefältet, eller maila på contact@romrom.se!
Det går även bra att skicka in frågor via Facebook och Twitter också!
Bilden är lånad från zacaparum.com – vi ville göra det så tydligt som möjligt ur upphovsrättperspektiv!
Några frågor:
1) Zacapa är gjord av sockerrörssaft, dvs agricole. men är mycket mer len och harmonisk än den franska typen Rhum Agricole. Varför?
2) I Sverige har fler och fler fått upp ögonen för mörk lagrad kvalitets rom, upplever Lorena att det är en liknande trend i övriga delar av världen?
3) Hur gör man för att möta upp en större efterfrågan när man har äldre fat i sin solera-blend? Ledtiden är ju upp mot 23/25 år för Zacapas populära sorter.
4) Vissa år måste ge bättre sockerrör/rom än andra. Man ger inte ut några årgångsrom för extra bra år?
Hej Pär!
Bra frågor – vi hann inte få svar på alla tyvärr! Den intressanta Ffågan kring ökad efterfrågan ledde till en djupgående presentation om lagringsprocessen som Lorena passionerat berättade i minsta detalj! Och då tror jag att både vi och tolken tappade svaret på din fråga! :)
Spännande att få träffa henne! Hoppas att det bjuds på rom också! :-)
Kan ni inte fråga om Zacapa bara gör rom från sockerrör, eller om de använder melass i någon produkt?
Hej, tack för en bra hemsida, är ofta inne och läser!
Det har gjorts lite specialeditioner av XO:n, en med blå etikett, i kristallflaskor osv. Skiljer de sig smakmässigt från standard XO:n?
Innehåller Zacapan på något sätt honung?
Hälsar
Ola Arvidsson
Tack Ola! Och tack för frågorna – vi ta med dem till mötet med Lorena Vásquez!