Rombaren på Stockholm Beer & Whisky Festival 2016
Vi vet inte exakt hur beslutet om Rombaren på Stockholm Beer kom till – men vi gissar på att målet var att ge rom en samlad plats – istället för att ha flaskor slumpmässigt gömt ute i den stora mässan. Resultatet blev i alla fall mycket bra. Även om vi så klart tycker att Rombaren blev lite liten – och att den hade en lite för avskild plats.
Rombaren sköttes av Candi, som vi inte hade träffat tidigare – men vi är beredda att säga att hon kan komma att bli en av den svenska romscenens största stjärnor. Det var fantastiskt att höra om Candis genuina passion för rom – som kombinerades med stor kunskap om rom. Vi hoppas och räknar med att se mer av Candi i framtiden!
I baren bjöds det både på drinkar och på ren rom – och många av våra favoritmärken fanns representerade på hyllorna. Den mest positiva överraskningen var Blackwell Black Gold Special Reserve – en mycket mycket trevlig rom från Jamaica – som Candi tipsade om. Vi ska försöka få till en ordentlig provning av Blackwell Black Gold Special Reserve så snart som möjligt.