Beskrivning
A-Bays mycket små lanseringar säljer nästan alltid slut direkt – och så var även fallet för A-Bay Apelviken 6+.
A-Bay Apelviken 6+ är ursprungligen från Panama, där den lagrats i 6 år på Bourbon-fat. Därefter har den slutlagrats på svenska ekfat hos A-Bay. För er som vill nörda ner er lite, så har A-Bay Apelviken 6+ har slutlagrats på är: “Ringamåla, Runarköp och Linderum, Heavy toasted”
Apelviken 6+ har en fin mörk ton, nästan åt det röda hållet, och den gör sig fint i glaset. Vi provar A-Bay Apelviken 6+ i Per Ädels egna romglas Sakkarum – så att vi får exakt rätt smakförutsättningar.
Aromen kommer fram snabbt – den är tydlig och klar. Det är en mjuk blandning av tropiska frukt och vanilj – utan att bli för snäll.
Smaken har också inslag av torkad frukt – nästan russin – i en fin kombination med karamell, bränt socker och vanilj. Och lite underliggande fat.
Apelviken 6+ har väldigt typiska drag av Panama-rom, men med en extra liten karaktär från de svenska ekfaten. Det är helt klart den sötaste rommen i A-Bay-serien – och tolkar vi etiketten rätt så har den fått lite tillsatt socker. (10 gram/liter är inte mycket.)
A-Bay Apelviken 6+ är mycket väl anpassad för den svenska rom-marknaden – den har sötma, karaktär och bra personlighet. En mycket god och prisvärd rom!
Det finns inga recensioner än.