Beskrivning
Spännande med nytt ursprung på rom från A-Bay! Rommen från Belize har fått namnet “Vrångabäcken” – vilket är en kul fortsättning på A-Bays tradition att döpa sin rom efter platser i närheten av Varberg.
Vrångabäcken Belize har lagrats i totalt 8 år – först 6 år på bourbonfat – för att sen slutlagras i hela två år på svenska ekfat i Varberg. Faten är från Tararp för er som undrar.
Rom från Belize kan vara knepig tycker vi – och det är mycket som kan gå fel – framförallt om man inte tillsätter socker. Men A-Bay har lyckats riktigt bra! De har fått ihop en karaktärsrik men välbalanserad rom. Den domineras av kaffe och peppar – vilket gör att den gifter sig väldigt fint med en espresso. Det finns lite underliggande lätta drag av knäck, mango och torkad ananas. Vi tycker att 52% var en väldigt väl avvägd styrka på Vrångabäcken; det ger den en bra kick utan att bli för kraftig.
A-Bay Vrångabäcken Belize 8 Years är kanske inget för nybörjare, men den kommer att bli mycket uppskattad bland dem som vill utmana sin smakpalett lite. Vi gillar den starkt – och för 625 kronor på Systembolaget så är den ett fynd!
Det finns inga recensioner än.