Vi tappade bort en hel artikel, och måste nu börja om helt från början. (Det kan verka konstigt att man kan “tappa bort” ett digitalt dokument, men nu har det hänt.)
Den borttappade artikeln handlar om Stockholm Beer & Whisky 2014 – och på något sätt är det passande att den är borttappad. För vi upplevde att rom hade tappats bort lite på mässan.
Temat för vårt besök var att ta reda på vilket typ av utrymme rom har fått på mässan. I all ärlighet så heter ju mässan “… Beer & Whisky”, så vi kan inte kräva så mycket. Men sen har de även lagt till “Taste Experience”, där då rom kanske hör hemma – tillsammans med choklad, ost och tillbehör.
2014 blev första gången på länge som vi från RomRom.se besökte Stockholm Beer & Whisky. Tjänstefel kanske, men det har helt enkelt inte passat in i schemat. Men nu funkade det igen, och vi passade på att gå dit på torsdagen – för att undvika den allra värsta “trängseln”. (Och med “trängsel” så menar vi fylla.)
Istället för att ta fram kartan och faktiskt leta var det fanns rom-märken och distributörer, så gick vi runt och försökte hitta dem. För att just se hur mycket plats de tog. Till att börja med så måste vi säga att det faktiskt är ganska svårt att hitta på mässan (även nykter).
Men efter att ha drivit runt lite, så räknar vi in några större exponeringar av rom: Botran, Plantation, Havana Club, El Dorado, Diplomatico och Angostura. Sen blev det extra mycket fokus på Doorly’s för oss – då vi skulle på Master Class med Richard Seale, från Foursquare/Doorly’s.
Av montrarna så var det egentligen bara Plantation, Botran och Havana Club som tog ordenligt med plats. Med Diplomatico som bubblare.
Smakade vi någonting spännande på mässan? Diplomatico Liqueur de Rhum var mycket lovande – och vi måste verkligen få till en head-to-head-provning av de olika romlikörer som finns på marknaden nu. Annars var det mycket god rom på plats – men redan mycket välkänd rom.
Vi måste vara ärliga och säga att vårt stora fokus låg på den Master Class vi skulle vara med på, så vi var ganska snabba på mässan. Det kan ha funnits rom undanstoppat i montrar som vi missade. Men vår plan var ju att undersöka hur mycket plats rom verkligen tar på Stockholm Beer. Vad blir insikten kring det? “Inte så mycket plats alls”.
Vad tyckte ni andra som var där? Missade vi något viktigt på rom-fronten?
Vi återkommer inom kort med våra intryck från Master Class:en med Richard Seale!
En väldigt trevlig mässa i år, dock hans det inte med att prova något annat än whisky för min del den här mässan.